ERGOCAD

ERGOCAD
Κορυφαίες λύσεις λογισμικού

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Το 2016, στη θέση μίας παλιάς αποθήκης σιτηρών κατασκευάστηκε ένα μοντέρνο χώρο γραφείων του οποίου η στατική μελέτη εκπονήθηκε με το πρόγραμμα Consteel. Ο παλιός μύλος καθώς και ο σταθμός διαλογής σιτηρών κατεδαφίστηκε, και οι παλιές αποθήκες έγιναν τμήμα του νέου κτιρίου με το κεντρικό στοιχείο να παίρνει το χαρακτηριστικό σχήμα του αυγού.



Οι κύριες απαιτήσεις του πελάτη ήταν οι εξής:

· Να κατασκευαστεί ένα κτίριο γραφείων με υψηλές προδιαγραφές τόσο από κατασκευαστική όσο και από αρχιτεκτονική πλευρά

· Να δημιουργηθεί ένας εσωτερικός χώρος, πλούσιος σε φυσικό φωτισμό

· Nα ανακαινιστεί η αρχική προκατασκευή από σκυρόδεμα με σκοπό να μεγιστοποιηθεί ο ωφέλιμος χώρος.


Το 3όροφο κτίριο γραφείων με σχήμα αυγού έχει συνολικά επιφάνεια 1350 m2, ενώ κάθε πτέρυγα από τις επιμήκεις πλευρές έχει εμβαδό 2050 m2.


Με το πρόγραμμα για μεταλλικές & σύμμικτες κατασκευές ConSteel έχει ο σχεδισμός ολόκληρης της κατασκευής και ειδικότερα οι έλεγχοι ευστάθειας. Για τη συνολική απόκριση του φορέα και για το σχεδιασμό των διατομών και μελών χρησιμοποιήθηκε ένα 3D μοντέλο περιλαμβάνοντας όλα τα στοιχεία στην ανάλυση (τόσο από χάλυβα όσο και από σκυρόδεμα).


Χάρη στο καινοτόμο περιβάλλον εργασίας, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία BIM, η σχεδιαστική ομάδα μπόρεσε να μελετήσει τις επιμέρους φάσεις ανέγερσης της μεταλλικής κατασκευής και να παρατηρήσει επιπλέον τα πιθανά προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν να προκληθούν αργότερα στην κατασκευή.



Το ως άνω αναφερόμενο έργο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα BP Străjan και βρίσκεται στην Alba Iulia στην Ρουμανία.

Δείτε video με παρουσίαση του έργου εδώ:  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου