ERGOCAD

ERGOCAD
Κορυφαίες λύσεις λογισμικού

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Το SketchUp για σχολεία & Εκπαιδευτικά ιδρύματα

To SketchUp μπορεί να εγκατασταθεί σε εκπαιδευτικά ιδρύματα & σχολές για χρήση σε υπολογιστές που συνδέονται μέσω server/network. Οι φοιτητές/σπουδαστές/μαθητές που σπουδάζουν στο ίδρυμα αυτό και επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο δημοφιλές πρόγραμμα 3D μοντελοποίησης θα μπορούν να χρησιμοποιούν το SketchUp network licence στους υπολογιστές του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

 To SketchUp για σχολεία & εκπαιδευτικά ιδρύματα

Αγορά άδειας για εκπαιδευτικό ίδρυμα/σχολείο
Οι άδειες του SketchUp για σχολές & ιδρύματα παρέχονται άμεσα από την ERGOCAD μέσα σε μία ή δύο εργάσιμες ημέρες.
Πρόκεται για δικτυακές άδειες (Networked lab) που εγκαθίστανται σε σταθερούς ή φορητούς υπολογιστές. 
Κόστος άδειας
Μία δικτυακή άδεια κοστίζει 16€ για κάθε θέση ανά έτος. Το κόστος μιας άδειας για φορητούς υπολογιστές (laptops) του εκπαιδευτικού ιδρύματος καθορίζεται από τον αριθμό των laptops που θα χρησιμοποιηθούν και αντιστοιχεί στον αριθμό των σπουδαστών που θα χρησιμοποιούν το SketchUp. Για ποσότητες από 10 μέχρι 99 άδειες του προγράμματος για laptops το κόστος είναι 40€ ανά θέση ανά έτος. Για ποσότητες περισσότερες από 100+ προσφέρεται έκπτωση από 10% μέχρι 50% της βασικής τιμής των 40€ ανά θέση. Για ποσότητες που ξεπερνούν τις 1000 άδειες για laptops, η συνολική τιμή αντιστοιχεί στο κόστος αγοράς χιλίων αδειών (19,680€). 
Προϋποθέσεις για την προμήθεια άδειας εκπαιδευτικού
Βασική προϋπόθεση είναι ο εκπαιδευτικός να διδάσκει σήμερα σε ένα αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα ή την Κύπρο, ώστε το εκπαιδευτικό ίδρυμα να πιστοποιεί την απασχόληση του εκπαιδευτικού εντός του ιδρύματος σε μόνιμη βάση. Για το σκοπό αυτό θα χρειαστεί να αποσταλεί βεβαίωση από το ίδρυμα προς την εταιρεία μας σχετικά με τον αριθμό ταυτότητας του εκπαιδευτικού, με το πρόγραμμα σπουδών ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο. Οι δικτυακές άδειες και οι άδειες για φορητούς υπολογιστές του εκπαιδευτικού ιδρύματος διατίθενται μόνο σε αναγνωρισμένα ιδρύματα για εκπαιδευτικούς σκοπούς και απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη χρήση και κυρίως η εμπορική (με στόχο το κέρδος).  Τμήματα έρευνας, σχεδιασμού, εγκαταστάσεων εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δεν ικανοποιούν τις ως άνω αναφερόμενες προϋποθέσεις.
Περίοδος χρήσης
Τόσο οι δικτυακές άδειες όσο και οι άδειες για φορητούς υπολογιστές του εκπαιδευτικού ιδρύματος ισχύουν μόνο για ένα έτος από την ημέρα προμήθειας του προγράμματος.
Αναβαθμίσεις
Οι άδειες αυτές του SketchUp μπορούν να αναβαθμιστούν σε νεώτερη έκδοση εντελώς δωρεάν (ως ημερομηνία λήξης ορίζεται η αρχική κατά την διάρκεια της αγοράς).
Εγκατάσταση
Η δικτυακή άδεια του SketchUp διατίθεται για εγκατάσταση σε υπολογιστές που συνδέονται σε τοπικό δίκτυο εντός του ιδρύματος και είναι φορητή άδεια δικτύου. Το αρχείο ενεργοποίησης της άδειας χρησιμοποιείται από το δίκτυο και διαχειρίζεται από το cloud. Για την αναγνώριση και την ενεργοποίηση της δικτυακής άδειας στο εκπαιδευτικό ίδρυμα χρειάζεται να υπάρχει σύνδεση με το Internet. Στην περίπτωση αδειών του SketchUp σε φορητούς υπολογιστές του ιδρύματος, παρέχεται ένας απλός μοναδικός κωδικός για χρήση σε όλους τους υπολογιστές για τους οποίους έχει γίνει προμήθεια για  κάθε θέση. Κάθε φορά που ενεργοποιείται μία άδεια σε ένα φορητό υπολογιστή, το συγκεκριμένο laptop κλειδώνει λαμβάνοντας ένα κωδικό-θέση από το σύνολο των αγορασμένων αδειών. Για να γίνει η ενεργοποίηση με το κατέβασμα του αρχείου - κωδικού για κάθε άδεια χρήσης σε φορητό υπολογιστή, χρειάζεται ο κάθε υπολογιστής κατά την ενεργοποίηση να είναι συνδεδεμένος με το Internet. Μετά την επιτυχή ενεργοποίηση δεν απαιτείται σύνδεση συνεχώς με το Internet για τη χρήση του SketchUp Pro. Το SketchUp Pro μπορεί να εγκατασταθεί χρησιμοποιώντας τους συμβατικούς τύπους αρχείων εγκατάστασης (*.exe, *.dmg). Για λειτουργικό Microsoft Windows, μπορεί να γίνει χρήση επίσης του MSI.
Η ERGOCAD μπορεί να παρέχει υπηρεσίες εγκατάστασης σε κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό ίδρυμα με το σχετικό πρόσθετο κόστος. 
Χρήση 
Οι δικτυακές άδειες καθώς και οι άδειες για φορητούς υπολογιστές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του SketchUp δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανένα λόγο ως εμπορικές (με σκοπό το κέρδος). 
Αναζητάτε εκπαιδευτικούς για να διδάξουν το SketchUp στο δικό σας σχολείο ή εκπαιδευτικό ίδρυμα ;

Ζητήστε πληροφορίες για τα μαθήματα τα οποία διοργανώνονται από την ERGOCAD, στο δικό σας χώρο με υλικοτεχνικό εξοπλισμό (projectors/laptops) από την δική μας εταιρεία. Τα σεμινάρια περιέχουν εξειδικευμένη ύλη προσαρμοσμένη στην ηλικία και το επίπεδο των συμμετεχόντων (εκπαιδευτικοί, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές). Η ERGOCAD ως εξουσιοδοτημένο εκπαιδευτικό κέντρο παρέχει πιστοποιήσεις για τα μαθήματα & τα σεμινάρια του SketchUp. Τηλ. Επικοινωνίας 2114112620 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου